Úvodní stránka Bonato Hotel

Dančí hřbet s kaštanovým puré a smržovým friscase

Dančí hřbet s kaštanovým puré a smržovým friscase

Dančí hřbet důkladně očistíme od šlach. Nasekáme na jemno čerstvý tymián,rozmarýn a citronovou kůru. V této směsi obalíme  očištený hřbet,opepříme pokapeme olejem a necháme marinovat 2hodiny. Mezitím si připravíme pure tím,že orestujeme na olivovém oleji nasekanou šalotku  dozlatova,pak přidáme předvařené oloupané kaštany. Vše krátce zarestujeme a zastříkneme bílím vínem,které necháme odvařit. Pak vše zalijeme vývarem (nejlepe kuřecím) a pozvolna uvaříme do měkka. Hotové kaštany rozmixujeme v mixéru na hladké pure a můžeme zjemnit smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Když je pure příliš husté doředíme vývarem. Ted si rozpálíme pánev a zprudka opečeme namarinovaný hřbet, který jsem ještě osolili a dáme do trouby předehřáté na 200°c cca 5 minut. Po upečení necháme odpočnout na teplém mistě minimálně dalších 8 minut. Hotový steak rozkrájíme a podáváme s pure.

Rychlý kontakt

Jan Vlček
Telefon: (+420) 775 028 106
E-mail: info@kralemkuchyne.cz

Recepce Hotelu Bonato
Telefon: (+420) 491 424 540

Kurzy

Datum konání: 17.01.2021
Počet volných míst: 9
© 2012 copyright Bonato Hotel, vytvořil: Jan Pícha

Jan Vlček
Raisova 239
552 03 Česká Skalice

Infolinka:            +420 775 028 106
Obchodní odd.:  +420 491 424 540

Staňte se naším fanouškem

Staňte se naším fanouškem